Kurser

 

Våra kurser innefattar materialkännedom, handsömnad och hantering av de vanligaste verktygen. Varje deltagare får tillverka egna alster till självkostnadspris. Både ni som är nybörjare och ni som har provat på detta tidigare är välkomna. 
Först tillverkar vi något enklare för att komma igång och tränar på handsömnad. Sedan påbörjas ett lite större arbete som eventuellt kan avslutas hemma. Fundera gärna på vad du skulle vilja tillverka. Har du någon speciell sak eller design som du vill göra, så gör gärna en skiss eller mall inför kursen. Hör efter med oss i förväg så kan vi diskutera tidsåtgång och svårighetsgrad. Se här nedanför för tips på saker.

Se separata flikar för höstens inplanerade kurser.
/Lasse & Jenny

 


För nya elever håller vi alltid första dagen för att vara en introduktionsdag. Då går vi igenom verkstaden, verktygen och grundläggande tekniker. Första dagen är det lämpligt att börja med något enklare, och inte ge sig i kast med ett stort projekt med en gång.

Elever som varit här förr, eller har erfarenhet av läderhantverk sen tidigare, kan direkt påbörja ett större projekt om de så önskar.

Nedan följer uppskattade tider för vad ett föreslaget projekt kräver. Naturligtvis varierar det från person till person. Viktigt att veta är att design, ritning, beslut om material, färg och så vidare ofta tar mer tid än vad du tror. För nedanstående projekt har vi förlagor och/eller mallar som du kan utgå ifrån. Har du egna idéer är det alltid spännande och välkommet, men betänk det ovanstående och hör gärna av dig till oss innan om du har frågor och tankar om design.

 

1-dags projekt:

Bälte och skärp

Plånbok/kortfodral

Nyckelring(ar)

Glasunderlägg

Bokomslag/passfodral

Mindre bältesfodral (t. ex till ammunition, munspel, fällkniv, sekatör…)

Knivslida

2 dagar

Liten enkel väska

Jongleringsbollar

Vapenrem

 


Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: